OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitä se Sinulle tarkoittaa? Elämäni venda.

Perjantai 26.6.2015
Sanomisen vapaus, kokemisen vapaus, vapaus olla läsnä omasta tahdostaan.
Club Renatan toiminnan perusta on vapaaehtoistyö lasten ja nuorten kokemuksellisuuden ja hyvien elämänarvojen mahdollistamiseksi.

Pärjää merellä, pärjää elämässä -leirin toteuttivat Juho, Heini, Merita, Sari, Veera, Sami-Matias, Marko, Ari, Jaana, Hessu, Cindy, Sissi ja Antti Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston toiminnallisen työn lapsille ja nuorille. Leirin tarkoitus oli tuottaa heille merellä pärjäämisen ja purjehtimiskokemusten myötä elämys, elämänsä venda, merellisessä ympäristössä, aidosti läsnäolevien aikusten ja nuorten kanssa.

Pärjää merellä, pärjää elämässä! Mitä se Sinulle tarkoittaa?
– Olla hetkessä läsnä. Seurata mistä tuulee ja miten aalto otetaan. Merita
– Napata kiinni omasta tuulesta. Jaana
– On rohkea merellä ja elämässä, ottaa tilanteet haltuun. Sami-Matias
– Voittaa. Cindy
– Purjehtiessa tulee yllättäviä tilanteita, kaikkea ei voi ennakoida ja kaikesta selviää. Olosuhteet ovat muuttuvat – ukkonen yllättää kuten elämässäkin. Sitten tulee poutasää. Sari
– Merellä pääsee nopeasti kiinni oman mukavuusalueelle ylittämiseen, joka on opettavaista. Se auttaa uskomaan, että kaikki vaikeatkin tilanteet ovat lopulta ohimeneviä, niistä selvitään! Heini
– Merellä syntyvät tilanteet ovat vastaavan kaltaisia kuin elämässä – työssä, vapaa-ajassa, parisuhteessa. Siellä on kaikki elämän sävyt läsnä. Eri tilanteista selviää yhteistyöllä. Juho
– Elämänasennetta. Osaa suhtautua asioihin positiivisesti. Ari

Kiitos Theresa, Annika, Monika, Sahra, Joona, Eveliina, Eero, Jarno, Thomas, Tatu, Reetu, Harriet, Ahti, Elias, Ella, Joel, Aada ja Adele. Kiitos myös Hanna, Jussi, Rosa, Harri, Tuula & Tuula ja Arto. Annoitte meille paljon, annoitte ilon.

Elämäni venda. Me osataan.

Yksi vastaus artikkeliin “Mitä se Sinulle tarkoittaa? Elämäni venda.”

 1. Kössi ja Pipa kirjoitti:

  Haudi!
  Nyt pitää kirjoittaa, sillä olemme saaneet tietää, miten Renatan matruusi Thure Rehnberg vietti sen ajan, jolloin ei ehtinyt 1928 mukaan Renatan suureen menestysregattaan Sandhamnissa. Noh, ei yhtään vähempää kuin että hän oli mukana kolmimastoparkki Favellin matkoilla Britannian ja Australian välillä! Siis Ramsay oli järjestänyt niin, että nämä kaksi nuorta veljestä, Thure ja Axel, pääsivät kumpikin suurten laivojen päällystökoulutukseen.
  Thuren laivaselostus on suomennettavanamme par’aikaa ja siitä käy ilmi, miten kovaa oli syvänmerenpurjehtijoilla eli tuulennaukujilla elämä. Silti, myös Renatan kilpamatka 1928 oli todellinen koettelemus, kuten gastin JOS:n kirje kotiin kertoo.
  Suosittelemme myös lukemaan Suomen Urheilumuseon nettisivuilta ”tuuletuksia” -blogin alta 31.3.2016 julkaistun suomennoksemme Ramsayn 1951 tunnelmakirjoituksesta ”purjehduksen urheilu”. Ko. päivän tuli kuluneeksi 130 v Ramsayn syntymästä.
  Renatan historiikkiin kertyy jatkuvasti valtavan hienoa aineistoa ja koetamme koota kaikki kansien väliin. Historiikin on määrä ilmestyä ensi vuoden loppuun mennessä. Kirjasta tulee runsaasti kuvitettu, aikalaiselämää kuvaava venekirja, merikirja, ihmismielen kuvaus ja mieleen painuva muistelmakirja erään leidin elämän varrelta. Leidin nimi on Renata.

Vastaa