Entisöintitiimi

Renata entisöidään Tammisaaressa

Venemessujen jälkeen Renata teki vielä yhden automatkan, kun se kuljetettiin Tammisaaren veneveistämölle, jossa Renatan entisöintityö toteutetaan. Entisöintityötä valvomaan ja koordinoimaan perustettiin entisöintitiimi, jossa on veneenrakennus- ja suunnittelukokemusta, konservointi- ja museaalista asiantuntemusta, sekä 6mR- veneluokan kokemusta. Vastuullisena veneveistäjänä hankkeessa toimii yli kolmekymmentä vuotta veneveistäjä toiminut neljännen polven veneveistäjä Peter Granström, joka tunnetaan laadukkaasta käsityönjäljestään. Peter on myös kokenut R- mittasäännön veneiden korjaaja ja rakentaja ja hän on myös kilpaillut  8mR -luokan veneillä.  Peter rakensi isänsä Ulf Granströmin kanssa Classic 6mR maailmanmestaruuskisojen vuoden 2011 maailmanmestariveneen Sara af Hangön.

Kesällä 2013 Renatasta tehtiin materiaalianalyyseja Metropolia Ammattikorkeakoulun toimesta konservoinnin opettajan ja entisöintitiimin jäsenen Heikki Häyhän johdolla, ja varmistettiin että Renatan rakenneselostuksessa mainitut materiaalit vastaavat veneessä käytettyjä materiaaleja, ja että entisöinnissä päästäisiin mahdollisimman alkuperäiseen lopputulokseen.

Yksi vastaus artikkeliin “Renata entisöidään Tammisaaressa”

  1. Henrik Holmedahl kirjoitti:

    Selväpiirteiset ja asiallisuudessaan hyvää makua osoittvat sivut, osoittvat S/y Renatan entisöinnin olevan asiapohjalla!

Vastaa