vikla 2016

Kesäleiri 2016

Kesän huippuhetket Estholmenissa 11.-17.6.2016

Club Renatan vuoden 2016 purjehdusleiri järjestettiin tuttuun tapaan Estholmenin saarella Espoon Suvisaaristossa. Leirillä opeteltiin purjehtimaan, saunottiinn, pelailtiin ja vietettiin muuten vaan mukavaa aikaa kauniissa ympäristössä.

Alkuviikon kauniiden ja aurinkoisten kesäpäivien jälkeen saatiin myös kovia tuulia  ja ajoittain rankkaakin sadetta. Yhtenä tällaisena päivänä ohjelmassa oli purjehtimisen sijaan navigoinnin ja solmujen opettelua. Lisäksi opeteltiin purjeveneen rakennetta ja tehtiin kaarnaveneet Estholmen Race 2016 varten. Itse kilpailu käytiin tuulisessa säässä, jossa kaarnapursien rakenteet ja purjehdustyylit tulivat testatuiksi kovissa olosuhteissa. Iltapäivällä venepoliisit kurvasivat laituriin ja kävivät jutustelemassa mukavia ja kertomassa venepoliisin työstä valppaalle yleisölle. Ajelu poliisiveneellä taisi olla kaikille leiriläisille yksi tuon päivän kohokohdista.

Viimeisenä aamupäivänä käytiin tiukka taistelu leirin purjehdusmestaruudesta. Keli oli haastava, vettä satoi lopotti taivaan täydeltä, mutta kaikki veneet reippaine miehistöineen lähtivät radalle. Mukana olivat optari, sorsa, Vikla ja Liti. Tiukassa kisassa Viklan ja Litin välillä otettiin lähituntumaa ja kolkuteltiin naapurin vantteja ja haettiinpa vauhtia kaverin kannella istuenkin, mutta lopulta Club Renata Estholmen 2016 mestaruuden nappasivat Juho ja Adele viklalla.

Sateisen aamupäivän jälkeen aurinkokin palasi ja leirin purkaminen sujui lämpimissä merkeissä. ”Miten tää viikko näin nopeesti meni?” mietiskeltiin Estholmenista kotia kohti matkatessa. Leiriltä saatuja monia hienoja kokemuksia muistellessa tulevat marraskuun pimeät illatkin kuluvat toivottavasti yhtä nopeasti ja mukavasti.

Ensi vuoden leiriä odotellen…veneitä rannassa poliisi Liti Vikla Club Renata Estholmen 2016

Kuvia ja tunnelmia leiriltä

uusi pilotti

Mikä ihmeen luotsi?

Club Renata on vienyt satoja nuoria vesille luotsikutteri Pitkäpaadella. Mutta mitä tekee luotsi nykyisin, kun joka laivasta löytyy navigointia helpottavat plotterit ja muut sähköherkut? Kuitenkin pelkästään vuonna 2014 luotsauksella estettiin 41 vakavaa onnettomuutta Suomenlahdella.
Ensi viikolla viemme porvoolaisia nuoria katsomaan ja kokemaan,n minkälaista luotsin työ käytännössä on nykyään. Purjehdimme Pitkäpaadella Nesteen Kilpilahden öljynjalostamon edestä Emäsalon luotsiasemalle, missä Finpilotin luotsit esittelevät nuorille työtään ja nykyaikaisia luotsiveneitä.

20661638065_4c3308528c_b[1]Vierailun lippulaivana toimii tietenkin Pitkäpaasi, joka on      ainut jäljellä oleva Suomen Merenkulkulaitoksen edeltäjän,  Majakka – ja luotsilaitoksen norjalaiselta Colin Archerilta  tilaamasta luotsikutterisarjasta. Vastaavan typpisiä aluksia  on säilynyt Pitkäpaaden lisäksi yksi kappale koko  maailmassa.

 

 

 

http://www.finnpilot.fi

http://www.kansallismuseo.fi/…/mus…/luotsikutteri-pitkapaasi